Hem » ride or die skin care tag – hudvårdsfavoriter

ride or die skin care tag – hudvårdsfavoriter

Såatteh, ett första inlägg i en blogg är ungefär precis lika jobbigt som att börja skriva i en anteckningsbok eller dagbok. Men jag tänkte rycka av plåstret genom att sno denna eminenta tag från whinar.se Annahita mfl. Jag älskar ju göttig hudvård så detta passar mig som hand i handsken.

ride or die rengöring cleansers

Sminkborttagning

Jag har cirka noll tid för traditionella sminkborttagningar pga känns som en alltid får gnugga i en miljon år och det går åt cirka halva Indiens bomullsexport i pads. Så jag föredrar oljor eller balms för att ta bort smink, en masserar in på torr hud, tar bort med en fuktig frottétvättlapp och tjoff allt är borta! Jag gillar exempelvis TBS Chamomille Cleansing Butter och oljan i samma serie, samt Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing oil. Men Take the Day off Cleansing Balm från Clinique är nog favoriten (och även den jag gått igenom flest burkar av). Konsistensen är silkig och lämnar inga vaxiga rester i ansiktet och den löser upp även den jobbigaste mascaran (shout out till Benefit They’re Real som är en pain in the ass att få bort, trots att den inte marknadsförs som vattenresistent). Har en burk av TTDO som backup som jag ser fram emot att plocka fram när jag tvättat mig genom några andra rengöringar.

Rengöring

Ansiktsrengöring är nog min absoluta favoritgrej när det kommer till hudvård. Delvis pga den produkt där en snabbast märker resultat och påverkan, men framförallt för att det är så nice och unnigt att ta sig ett par minuter på kvällen och massera lilla ansiktet. Den ultimata favoriten so far är Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm, dels för att den levererar när det kommer till ren, men återfuktad och gosig hud och dels pga den sensoriska upplevelse den ger. Doften! Konsistensen! Typ allt med denna är perfekt och jag har masserat mig igenom ett par burkar nu. Vill aldrig vara utan så har en burk i backup. En annan rengöringsfavorit är hypade Oskia Renaissance Cleansing Gel. Även denna har jag gått igenom några flaskor av. Konsistensen är underbar och den är lätt exfolierande och refreshing utan att ansiktet blir torrt och ledset. Perfekt sommar- eller morgonrengöring med andra ord.

ride or die hudvårdsfavoriter ansiktsvatten toners syra

Ansiktsvatten

Jag är inte ett stort fan av traditionella alkoholstinna ansiktsvatten vars främsta syfte är att fungera som någon slags kontrollfunktion för att kolla om rengöringen gjort sitt. Det jag däremot gillar är ansiktsvatten, eller toners, som antingen är exfolierande eller återfuktande. Som till exempel Pixi Glow Tonic. Glow Tonic innehåller glykolsyra vilket funkar superbra på min hud. De veckor jag inte kör en starkare AHA-syra så använder jag denna morgon och kväll. Bubblare i denna kategori är den återfuktande och lugnande  The Jasmine Garden från May Lindstrom. Alltså, jag är störtkär i den. Den doftar jasmine och vanilj och lugnar inte bara huden utan också sinnet. Kommer grina dagen den tar slut pga den är snordyr och vet ej om jag kan berättiga ett nyinköp.

Peeling

Alpha H Liquid Gold. Aka min huds bästa vän. Har inte haft äran att ha denna skönhet i mitt badrumsskåp på ett bra tag och inser verkligen hur mycket jag saknar den. Liquid Gold är en effektiv, men inte mördande stark, glykolsyrapeeling som verkligen gör sitt. Denna står högst upp på önskelistan till jul!

ride or die hudvårdsfavoriter serum och ansiktskräm

Serum

Mitt favoritserum är ett ganska nytt tillskott i mitt badrumsskåp nämligen Lumene Bright Now Vitamin C Hyaluronic Essence (som sedan Lumenes rebranding heter Valo-någonting). Den har helt ersätt mitt tidigare favoritserum Truth Serum från Ole Henriksen. Har redan använt upp en flaska och tänker investera i en ny så snart som möjligt. Även denna punkt får en liten bubblare i form av den fasta ansiktsoljan Blue Cocoon från May Lindstrom. Denna lilla dyrgrip har räddat mitt fejs gång på gång när väder, vind, stress eller allergiska reaktioner. Blue Cocoon you the real MVP!

Kräm

Helt ärligt så har jag inte en enda legit Ride or Die när det kommer till hudkräm. Jag har däremot ett par top contenders till titeln. I ena hörnan, med det vansinnigt långa namnet, Fabulous Drench n Quench från Bliss som levererar fukt bättre än PostNord levererar brev (dålig liknelse iofs). I den andra hörnan finner vi Kiehl’s Skin Rescuer. Lika pålitlig som Old Faithful och det enda jag vågar använda när huden är ur spel.

ride or die hudvårdsfavoriter masker och extras

Mask

Vem älskar inte en go liten mask? Jag har två ride or die-favoriter. Dels Aesop Parsley Seed Mask som är en fantastisk liten lermask som djuprengör utan att torka ut min hud. Den andra favoriten är Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask, en riktigt härlig exfolierande mask med pumpaenzymer, skrubbkorn och AHA-syra. En omgång med den och en känner sig som en nyskrubbad bäbis i ansiktet. Och vem vill inte det?

Verktyg

Något som är helt och hållet nödvändigt för mig är frottétvättlappar, dessa använder jag när jag tvättar ansiktet och favoriterna kommer från Åhléns. En annan kul liten pryl är denna lilla jaderoller som jag använder för att massera ansiktet. En sådan kan en hitta på Cult Beauty för en herrans massa pengar, men jag hittade en närapå identisk på eBay för femtiolappen. Heja fynd!

8 comments

 1. Andy says:

  Allt som jag inte redan har i detta inlägg (oskia, clinique take the day off osv), VILL jag ha! Vi verkar ha exakt samma hudvårdssmak! Vad roligt. Din blogg är fin, lättläst och jag ser fram mot att läsa mer :)

 2. Annika says:

  Älskar din blogg!!!!!

  Min lillasyster “råkade” sno min Ultrabland (good 4 her!) så nu är jag sugen på en upgrade. Hur länge räcker Emma Hardien, upplever du den som dryg? Är så sugen på att köpa men den kostar ju sina slantar (+ har alltid tyckt förpackningen är så ful men det får jag väl ba komma över) :)))) Och vad använder du helst för sminkrengöring innan just den? Är det sant att Oskian är en gel-to-oil grej?

  :*

  • Emilie says:

   Älskar entusiasmen och alla bra frågor! Tack!!

   Jag skulle köra typ TBS Camomile Butter eller Clinique TTDO-balmen innan som sminkborttagning (eller typ Clarins Makeup-remover/micellärvatten om en är lagd åt gnugga med bomullspad-hållet). EH-balmen är dryg förutsätt att en inte köttar på med balm bara för att det är så gosigt (eeh, har hänt), men den smälter fint till en glättig olja och en liten dutt räcker till hela fejset. Sist jag hade en burk öppen var det en 50 ml travelsize och den räckte väl i typ 2-3 månader. Och orginalburken är ju 100 ml så den räcker lätt i ett halvår.

   Ja! Oskian är gel-to-oil. Så gosig konsistens – den blir liksom en lite jelly-aktig olja nästan och inte så tunn och rinnig i konsistensen. Riktigt nice! Om du testat Bliss Fabulous Makeup Melt så påminner de om varandra (fast upplever att Oskia RCG är mer vårdande och lämnar huden len, ren och gosig).

 3. Andy says:

  Hudvård är life :) Några övriga favoriter: Paulas Choice skin perfecting gel, Vitamin E essence från The Body Shop, Fuktkräm från Laroche posay, är positivt överraskad av det märket, minns en namnet på krämen dock. Glycolactic renewal mask från REN! Även Clearcalm rengöring från REN, den är mild. Ja det var några :)

  • Emilie says:

   Kul! Är så himla otaggad på cirka allt från PC, men LRP är grymt. Länge sedan jag testade något från REN dock. Kanske borde slänga ett öga på deras utbud. :)

 4. Josefin says:

  Gillar din blogg! Har frågot angående tvättlappar! Använder du frottétvättlappar varje dag? Hur gör du isf med tvätt, har du liksom supermånga och tar nya varje gång? Eller använder du en flera gånger innan tvätt? Haha jag tänker att det blir omständigt och/eller dyrt liksom? :)

  • Emilie says:

   Hej! Jag kör en ny varje dag. Har säkert 20 stycken så tvättar dem i sjok med resten av vittvätten. Tycker inte att det är mer omständigt än att tvätta några andra handdukar eller att använda tex bomullpads som en slänger sen. Mycket bättre för miljön dessutom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.