Hem » lördagsgodis vol 1

lördagsgodis vol 1

Orimligt att tro att en kan planera en flytt, jobba heltid och samtidigt också blogga regelbundet. Men snart går flyttlasset och strax efter det börjar semestern. Så det firar vi med lite lördagsgodis i form av kul+bra grejer från internet och/eller livet .

Först ut är det här inlägget från Little Miss Consumer om depression och hudvård som typ får det att tåras i ögonen pga hög igenkänningsfaktor. Hudvård har varit rena rama livbojen de dagar depressionen varit som tyngst. Att då smörja huden med svindyra oljor och annat som luktar gott blir lika delar mindfullness, aromaterapi och KBT. Rutiner är skitviktigt när den psykiska hälsan sviktar. Så tack för att du sa det så bra och klokt!

Älskar du fidgetspinners och läppglans så har någon dåre kombinerat dem båda i 2017 års kanske mest onödiga beautypryl (än så länge, tvivlar ej på branschens förmåga att uppfinna hjul en inte behöver).

Som en queer person älskar jag det här kärleksbrevet till Cher Horowitz som femme icon.

Jag älskar även konceptet lipstick diary:

Något annat jag älskar är, likt nedanstående inläggsförfattare, hur folk skriver om och beskriver dofter. Här har hen sammanfattat ett gäng fantastiska sågningar av parfymer.

Denna nailart är verkligen next level och helt magisk.

Sist men inte minst så går denna Spotifylista, med en go somrig blanding av soul, italo, r&b, pop och annat gött varm

7 comments

  • Emilie says:

   Det är ju typ bästa sättet att samla sånt som en gillar och vill dela men kanske inte vill ägna ett helt inlägg åt.

 1. Alma says:

  heej emilie!

  jag googlar och kollar alltid i B&B när jag har frågor om någon produkt, men inser alltid i slutändan att du är den som har bäst & tydligast svar – so here i go again!
  Jag använder The ordinarys niacinamide sen några veckor tillbaks för porstorlek och sebumaktivitet. Dock har jag inga problem alls med pigmentförändringar eller hudton, utan har väldigt jämn hudton sen innan. Nu när jag har läst en del om niacinamide förstår jag att den har en uppljusande effekt, så min (kanske dumma) fråga är – ljusar den upp hela ansiktet?? kan min lilla bränna bli mindre brun av att använda niacinamide? vill för allt i världen inte bli av med min hudton så blev lite nervös hehe.
  tacksam för svar, du äger!
  kram /alma
  <3

  • Emilie says:

   Hej Alma!

   Har levt i semester-mode så ursäkta det sena svaret. Så vitt jag vet (dvs inte allt tyvärr) så har niacinamide främst utjämnande och brightening egenskaper. I enkla termer så säger den typ åt melaninet att chilla lite. Den är inte “blekande” på samma sätt som typ en sådan där hemsk whitening-kräm är men den kan nog definitivt påverka lilla solbrännan från att leva sitt bästa liv. Så vill du glowa rivieraglowet lite till så lägg den på hyllan tills du är redo att embracea lite höstbleka kinder.
   Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.