Hem » fukt for days – produkttips för yttorr och fuktfattig hud

fukt for days – produkttips för yttorr och fuktfattig hud

fuktbomber för uttorkad och yttorr hud
Några av mina favoritåterfuktare

I mitt tidigare inlägg om yttorr hud så utlovade jag tips på produkter som verkligen mättar huden med fukt. Här kommer de!

Toners och essences

Ett vanligtvis ganska onödigt steg om man inte är toknördig på hudvård, men perfekt när du vill maxa fukten och jobba i lager. En fuktmist är dessutom perfekt för att återfukta med under dagen.

 • Cremor Lab Mineral Treatment Essence. Denna återfuktar och innehåller även niacinamid vilket jämnar ut hudtonen. Upplever att den både återfuktar OCH tar ner rodnaden efter finnar.
 • Shiseido Waso. Detta är nog min ultimata återfuktande produkt. Enda jag skulle vilja ändra med den är doften/parfyminnehållet. Den luktar vansinnigt mycket.
 • Glossier Soothing Face Mist. Superåterfuktande, men ganska blöt spray som jag sparar till osminkade dagar framför datorn då det känns lite som att gå in i en vattenspridare. Angenäm och subtil doft av rosvatten.
 • Clinique Moistuure Surge Face Spray Thirsty Skin Relief. Denna luktar knappt, har en väldigt fin sprayfördelning och funkar såväl mellan essence- och serumlager som för att bättra på under dagen.
 • Pixi Hydrating Milky Mist. Väldigt återfuktande och lugnande. Denna har jag i skåpet på jobbet och sprayarpå när den torra kontorsluften blir för mycket för mig.

Serum som maxar fukten

Serumet kan vara i princip vilket som helst med mycket hyaluronsyra och glycerin och andra humectants/fuktbindare i, men dessa har mitt fejs gillat:

 • Kronans Fuktserum. En billig fuktbomb, perfekt när en måste dränka fejset i fukt. Tar en för mycket serum under smink så tenderar produkten att rulla sig dock.
 • Clinique Moisture Surge Supercharge Serum. Superlätt och superåterfuktande.
 • Glossier Super Bounce. Miniliten förpackning och svår att få tag på, men den plumpar verkligen huden med fukt på ett sätt som få andra fuktserum gör
 • Pixi Hydrating Milky Serum. Obs! Förpackningen på denna är helt värdelöst dålig, men min hud har nog aldrig mått så bra som när jag körde detta serum. Enligt Caroline Hirons så ska de dock ha justerat formulans viskositet så den går att använda med pipetten.

Hudkrämer

Pricken över i:t i din rutin. Vill du vara extra extra så kan du toppa dessa med en fetare occlusiv kräm som stänger inne fukten.

 • Clinique Moisture Surge. Båda varianterna är riktigt bra. Föredrar den lättare versionen på sommaren och Intense-varianten resten av året.
 • Bliss Drench n Quench. Den var en livräddare för mig när jag var som torrast, då jag jobbade in flera lager så fort jag tagit av mig sminket på kvällen.
 • Dr Dennis Gross Hyaluronic Cushion Moisturiser. Påminner om Bliss DnQ fast BÄTTRE och inte lika parfymig. Min hud älskar denna så pass att jag har en backup i hudvårdsskåpet.

Masker

När stegen ovan inte räcker till, komplettera med en återfuktande ansiktsmask.

 • SAMPAR So Much to Dew Midnight Mask är livets fuktmask och ska användas över natten. Förpackningens pensel känns dum och onödig och den sticker lite på huden när en är väldigt torr, men vaknar oavsett med en återfuktad och len hy.
 • Clinique Moisture Surge Overnight Mask är också en riktigt grym nattmask. Behaglig och okomplicerad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.